Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

KOREA THAI BOXING ASSOCIATION


ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΗΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ



Τι είναι το Thai Boxing ?
Thai Boxing ή στα Ελληνικά Ταϊλανδέζικη Πυγμαχία είναι η γνωστό σε πολλούς ως το Muay Thai .

Γιατί προφέρεται Korea Thai Boxing ?
Διότι η οργάνωση εχει την έδρα της στην Κορέα .
Οι Κορεάτες ηταν από τους πρώτους που φέρανε στην Ευρώπη τις γνωστές Πολεμικές Τέχνες και ειδικά στην Γερμάνια – Ολλανδία κ.τ.λ την εποχή του 70 . Συνεπώς από την στιγμή που ηταν εξαρχής οργανωμένοι με Ομοσπονδίες , Ένωσης κ.τ.λ , προώθησαν τα διαφορά μαχητικά αθλήματα μέσο της χωράς τους .

Γιατί δεν εξασκούν το Wai Kru και το Ram Muay ?
Από την στιγμή που αναφερόμαστε σαν άθλημα στο Muay Thai , θα πρέπει να ξεχωρίσουμε το αγωνιστικό κομμάτι από το παραδοσιακό . Το Wai Kru και το Ram Muay πέρα από άσκηση χαλαρώσεις και ενδυναμώσεις των άκρων του αθλητή , είναι και ένα είδος τελετής ( με την καλή έννοια πάντοτε ) οπού αντιπρ οσωπεύει αποκλείστηκα την κουλτούρα τον Thai .
Φανταστείτε τώρα την εποχή του 70 , οπού οι Πολεμικές Τέχνες είναι ακόμη στα πρώτα βήματα στην Ευρώπη , ο τότε πληθυσμός στην Ευρώπη ηταν επί τον πλείστον χριστιανοί και είχαν επηρεαστεί από τους κινηματογράφους με τον Bruce Lee . Έρχονται ξαφνικά οι διάφοροι Ασιάτες δάσκαλοι και ειδικά οι Κορεάτες σαν πιο οργανωμένοι , αρχινάνε να κάνουνε " τελετές " και να εξηγούν στο τότε συντηρητικό κόσμο του 70 την κουλτούρα των Thai και τα διαφορά πιστεύω τους , τι θα γινόταν ?
Θα άρχιζαν από την πλευρά τους , να λένε ότι προσπαθούν να προωθήσουν το βουδισμό μέσο των Δυναμικών Αθλημάτων και έτσι θα χάνανε το παιχνίδι προώθησης και τίποτα δεν θα ηταν όπως είναι τώρα , με κίνηση θα άλλαζε η ροή όλων των πολεμικών τεχνών στην Ευρώπη!!!

Πια είναι η διαφορά του με το Muay Thai ?
Απόλυτος καμιά , λόγω των διαφορών παρεξηγήσεων και παραπληροφόρησης που υπάρχει , εχει περάσει ότι είναι κάτι το διαφορετικό , αυτό είναι εντελώς άστοχο !


Για τι φοράνε ζώνες και όχι Prajat και Mongo ?
Η Κορέα επηρεασμένη από το Judo τις Ιαπωνίας και το στήσιμο τον βαθμιδών των εγχρώμων ζωνών , κράτησε το είδος αυτό της βαθμοφορίας με τις ζώνες , και το βλέπουμε σε κλασικά συστήματα τους όπως το Taekwondo , Hapkido κ.τλ. Για αυτό τον λόγω η Κορεάτικη Ένωση , για να περάσει στους Κορεάτες αθλητές το Thai διαμόρφωσε ανάλογα και τους βαθμούς της .

Τα διπλώματα είναι αναγνωρισμένα στην Ταϊλανδή ?
Η κορεατική Ένωση Ταϊλανδέζικης Πυγμαχίας , είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την Ταϊλανδή και την W.M.C ( World Muay Thai Council (WMC) ) . Είναι μια κανονική οργάνωση η οποία εχει ως στόχο να προώθηση στην Κορέα τον Ταϊλανδέζικο πολιτισμό και το σύστημα μάχης τους . Τέτοιες οργάνωσης υπάρχουν σε όλα τα κράτη , δείτε για παράδειγμα στο Ελληνικό κράτος τη υπάρχει από οργανώσεις που προωθούν το Muay Thai .

Γιατί αναφέρεται ορισμένες φορές σαν Kick / Thai Boxing ?
Εδώ ήμαστε το κρίσιμο σημείο της παραπληροφόρησης !
Οι Κορεάτες ερχόμενοι στην Ευρώπη , ηταν σαφώς πιο σκληρά εκπαιδευμένοι και σκληραγωγημένοι από τους Ευρωπαίους , ξεκίνησαν να διδάσκουν τα εθνικά αθλήματα τους , συμπεριλαμβάνοντας και το Thai . Τον πρώτο καιρό οι σχολές τους ηταν γεμάτες από κόσμο , όταν ξεκίνησαν όμως οι πρώτοι τραυματισμοί στα μαχητικά αθλήματα και ειδικά στο Thai , ο τότε μέσος " πολιτισμένος " Ευρωπαίος φοβήθηκε και σταμάτησε την εκπαίδευσης τους πάνω σε αυτά ( μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή ακόμη και το Taekwondo ήταν σκληρό καθώς δεν υπήρχαν προστατεύτηκα για το σώμα έχτος το σπασουάρ και αυτό συνέχισε μέχρι την εποχή 87 ).
Για το λόγω αυτό οι Κορεάτες , για να μην χάσουν το κόσμο δημιούργησαν μια πιο ελαφριά μορφή εκπαίδευσης . Η διαφορά ηταν μονό το ότι απόκλεισαν από τους ερασιτεχνικούς αγώνες τους αγκωνές για περισσότερη ασφάλεια , για τους αθλητές έτσι ώστε να μην υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί . Στην εκπαίδευση δεν είχε αλλάξει τίποτα καθώς οι αγκωνές ηταν και θα είναι από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του Thai .

Και στην σημερινή εποχή βλέπουμε ακόμη ότι στους αρχάριους απαγορεύονται οι αγκωνές στο παιχνίδι! Άλλος ένας λόγος για την ονομασία Kick / Thai Boxing είναι ότι τότε ξεκίνησαν και οι αγώνες Full Contact Karate στην Αμερική , που στην πορεία έγιναν αγώνες Kick Boxing . Οι Κορεάτες σαν καλοί και σοφοί επιχειρηματίες , προμελέτησαν αυτό το γεγονός και προσαρμοστήκαν στα καινούρια δεδομένα της εποχής εκείνης .

Γιατί υπάρχει παράρτημα της Korea Thai Boxing Association στην Ελλάδα?
Χωρίς να θέλουμε να θίξουμε το έργο που κάνουν οι άλλες Ομοσπονδίες στην Ελλάδα , υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο για την προωθήσει του Muay Thai !!
Το μεγαλύτερο ποσοστό δασκαλών και προπονητών στην Ελλάδα ασχολείστε με Κορεατικές Πολεμικές Τέχνες όπως το Taekwondo – Tangsoodo – Hapkido – Soo Bang Do κ.τ.λ , αυτοί η άνθρωποι λόγω την εντριβή τους με την Κορεατική γλωσσά και ορολογία είναι δύσκολο να μάθουν καλά μια άλλη ξένη γλωσσά και νοοτροπία . Όσο και να θέλουν να μάθουν το Muay Thai θα δυσκολευτούν αρκετά , σε σημείο που από εγωιστικής πλευράς στην πορεία να μην εισχωρήσουν στο δρόμο του Thai αλλά στο του Kick Boxing .


Σκοπός του παραρτήματος !
Οι προωθήσει της Ταϊλανδέζικης Πυγμαχίας σε Δασκάλους και Προπονητές Κορεατικών Πολεμικών Τεχνών με τις γνωστές σε αυτούς Κορεάτικες ορολογίες .Τα διπλώματα που δίνονται είναι αναγνωρισμένα από την Κορέα οπότε αυτόματος και από την Ταϊλανδή .

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2000



Δεν υπάρχουν σχόλια: